Saturday, July 28, 2007

the heart is a lonely hunter



Αφήνω για λίγες μέρες αυτό το μπλογκ μόνο του. Αν για κάποιο λόγο εμφανιστούν ξαφνικά ποστ από το πουθενά, κι αρχίσουν να φυτρώνουν σχόλια, να ειδοποιηθεί ο ιδιοκτήτης του.
Αν βρεθεί.
Les chasseurs à ma porte
Déjà j'ai connu le parfum de l'amour..

κλιπς.


Peaknick (Eleanor Rigby in italo disco!)


Front 242


Alexander Hacke (χτυπιέται σαν χταπόδι)


Signal, part 1


Signal, part 2

Synch 07, day three

Loka
Absent Without Leave


Mum

Toshinori Kondo


DAT Politics

Το jazz-rock fusion a la Miles Davis των Loka με τα μακρόσυρτα κιθαριστικά σόλο/ το minimal techno του Thomas Brinkmann και της TBA/ τα χειρουργικά γάντια του Stephan Bodzin, η μελαγχολική φωνή του(των) Post Industrial Boys/ Mum: μουσική για να κουρεύεις το γκαζόν/ ο μοναδικός Toshinori Kondo/ η ευχάριστη έκπληξη των Eos, τα παραμιλητά της AGF/ Biomass και Larry Gus

[και μιας και μιλάμε για ‘εναλλακτικά’ φεστιβάλ, ένα τεράστιο respect στον George Michael, που τόσο έχει κατηγορηθεί αυτά τα χρόνια αν και πάντα ήταν σπουδαίος τραγουδιστής, και το απέδειξε και προχτές]

Synch 07, day two


Blend Sextet

Bugge Wesseltoft

Cayetano

Bauchklang

Neon

Harris

Front 242

Beppe Loda vs. Prins Thomas


Η χαλαρή electro-nu jazz του Bugge Wesseltoft/ το ενθουσιώδες drum’n’bass των Disphonia-Harris-Phace & Misanthrop/ ο τύπος που έκανε το μπάσο στους Bauchklang-τρομερός/ η italo-disco του παππού Beppe Loda και του Peaknick/ η αμφίεση ‘Blue Oyster Bar’ των Front 242/ το σκάκι των FM3 (κι η απαράδεκτη αντιμετώπιση του κοινού που μπαινόβγαινε όλη την ώρα μπροστά τους)/ η υπέροχη disco house του Moxie Paul κι η λιγότερο υπέροχη του Prins Thomas/ o εξωφρενικός Alexander Hacke/ το καλύτερο λάιβ του Synch 07 (μαζί με τους !!!): Signal-απλά, εμπειρία.

Thursday, July 26, 2007

Μια μικρή, χαζή σκέψη



Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ, μου ήρθε μάλλον σαν flash ξαφνικά, ίσως από κάτι που διάβασα (αν θυμηθώ θα βάλω λινκ). Μιας κι η τεχνολογία πλέον καλπάζει, είναι περίεργο που οι δύο τομείς που κυβερνούν το μέσο, η εικόνα κι ο ήχος, πορεύονται τόσο ασύμπτωτα. Όσο η τεχνολογία προοδεύει, η εικόνα πλέον ορίζει τα στάνταρ της βάσει ποιότητας- μεγαλύτερες οθόνες, υψηλότερη ευκρίνεια, όσο πιο πολλά megapixel έχει μια κάμερα, τόσο καλύτερα. Αντιθέτως, η τεχνολογία στον ήχο έχει προωθήσει την ευκολία χρήσης και την ταχύτητα, μειώνοντας κατά πολύ την ποιότητά του, με την συμπίεση του mp3. Δηλαδή, ενώ η εικόνα στηρίζει την πρόοδό της στην ποιότητα, ο ήχος έχει βασιστεί στην ποσότητα- συμπίεση αρχείων (όσο μεγαλύτερη χωρητικότητα έχει ένα iPod τόσο το καλύτερο), χαμηλότερη ποιότητα (το mp3 δε συγκρίνεται με το βινύλιο ή το mp3 player με ένα παλιού τύπου hi-fi σύστημα ποιοτικά), αλλά και ταχύτητα (πόσο γρήγορα κατεβαίνει ένα κομμάτι). Μια μείξη των δύο πιθανόν να γεννά έναν πολύ hitech Φρανκενστάιν, μικρό κι ευέλικτο, όμορφο στην θέαση, λιγότερο εκλεκτικό όμως από ένα παλιό, ακριβό ηχοσύστημα προηγούμενων δεκαετιών, από βαρύ ξύλο και επιβλητικό (πιθανόν όχι ‘κομψό’) εμφανισιακά.

Synch 07, day one


Bonobo

Ό,τι μου έμεινε: τα υπέροχα φωνητικά της Bajka (αν δεν κάνω λάθος στο όνομα) των Bonobo, ό,τι άξιζε από το λάιβ τους- αν έκλεινες τα μάτια και την άκουγες, δεν την έκανες λευκή με τίποτα/

Rhythm & Sound

η μικρή απογοήτευση των Rhythm & Sound (where’s Moritz? Γιατί στην τέντα; Πιο πολλά λάιβ φωνητικά next time..)/



!!!

η αναμενόμενη για μένα (κέρδισα στοίχημα) τρομερή εμφάνιση των !!!- ο απίθανος Nic Offer με το χοτ σορτς και το μαλλί Will Ferrell/

Olga Kouklaki

Olga Kouklaki, στα υπόψην/

Fischerspooner

ο μίστερ μπούτια Casey Spooner κι η απομυθοποίηση των Fischerspooner οριστικά (αν χρειάζεσαι το ‘Emerge’ για να ξεσηκώσεις τον κόσμο, κάτι δεν πάει καλά)/


Deadbeat

ο κορυφαίος της ημέρας στο ηλεκτρονικό κομμάτι, Deadbeat/

Tok Tok vs. Dr Walker

οι μάσκες ύπνου στον Francisco Lopez (μερικοί δεν τις χρειάστηκαν, κοιμήθηκαν κι από μόνοι τους)/ οι ελληνικές εκπλήξεις: οι πολύ καλοί Qebo, το τρίο Spyweirdos-Floridis-Mourjopoulos/ η τρομερή απογοήτευση του Leafcutter John, άντεξα ενάμισι κομμάτι με το ζόρι/ οι απλά ΟΚ εμφανίσεις από Chateau Flight-Wighnomy Brothers-Scratch Massive/ μετεξεταστέοι AZA, Guillaume & the Coutu Dumonts, Toktok vs. Dr Walker

Friday, July 20, 2007

a slightly electronic friday playlist



Richie Hawtin & Troy Pierce-Nothing Much and Something More
Sten-Undercover
Β.Fleischmann-Melancholie/Sendestraße
Move D- 10/11 Live At Johanneskirche
Andrea Parker-Here’s One I Made Earlier
Signal-Robotron
False-Fed On Youth
Legiac-Mings Feaner
Sandro Perri-Plays Polmo Polpo
D’Arcangelo-Eksel
Trentemøller-The Pølar Mix
Xela/ Greg Haines/ Danny Saul-12th Chapel
Lusine-Podgelism

warholizer



art has always been cheap, hasn't it?

a sketch for maenporth



Για indie kids που δε διαβάζουν Pitchfork και βαριούνται τα hype των περιοδικών: Songs of Green Pheasant-Gyllyng Street. O Duncan Sumpner παίζει με τη φολκ όπως θα έπρεπε να ακούγεται σήμερα- σωστές δόσεις reverb, ατμόσφαιρα 4AD, συν τα πολύ ωραία φωνητικά της Julie Cole.
Οι Cocteau Twins παιγμένοι μια ταχύτητα κάτω, οι Animal Collective χωρίς το noise.

επαγωγή

A->B

Αγόρια προσοχή



οι γκέι καιροφυλακτούν..

πινκ’ντ



Μετά το αίσχος του Ejekt, την τρελή αρπαχτή του Snoop Dogg, τις ακυρώσεις των Groove Armada, των Saint Etienne, των B-52’s, των Roots και του DJ Shadow, χτες στο Fly Beeyond η Pink δεν έπαιξε λέει λόγω στομαχικών διαταραχών (λάθος καντίνα στο βρώμικο), οι Sugababes έπαιξαν 5 τραγούδια μόνο (προφανώς για να συμπληρωθούν τα 90’ ώστε να μην μπορεί να επιστραφεί το αντίτιμο του εισιτηρίου) και με ένα μέλος λιγότερο. Αν δεν ήταν το (πολύ καλό) Φεστιβάλ Αθηνών θα μιλούσαμε για ένα από τα χειρότερα καλοκαίρια συναυλιακά. Το τι φταίει είναι θέμα που δεν αναλύεται σε δυο φράσεων κείμενο. Σύντομα θα πρέπει να λοξοκοιτάμε και τα φεστιβάλ του εξωτερικού. Ας ελπίσουμε στο synch να κυλήσουν όλα ομαλά..

Thursday, July 19, 2007

Did you care when I cut my hair?



Cause I wanted you to..



i have the needs of a temple devotion and hope 'cause life life's about dying and in your room the sweetest tune you took off my clothes (he's falling in love) falling (so catch him) falling (so catch him) falling (he's falling down) falling (so catch him) falling (so cach him) falling (he's falling down) don't you rain on my parade i'm happy for once and that's worth celebrating and did you care when I cut my hair 'cause i wanted you to (he's falling for you) falling (so catch him) falling (so
catch him) falling (he's falling down) falling (so catch him) falling (so catch him) falling (he's falling down) i'm falling down.


(Blueboy-‘So Catch him’ , από το ‘Unisex’ του 1994, Sarah Records)

Tι με έπιασε βραδιάτικα με τη Sarah. Κακό να γυρνάς στο παρελθόν.
Άραγε ακούστηκαν καθόλου στην Ελλάδα οι Blueboy; Ποιος ξέρει..
Από το ίδιο άλμπουμ, lazy thunderstorms


pic: sami kelsh

bear woman



True to his UUSITALO agenda the titles are in Finnish, and with such song names as Korpikansa (Backwoods People) and "Nälkälaulu" (Hunger Song) he is reminiscing his home country he hasn't been living in since many years. Overall the vibe of the album is a beautiful mix of tradition and futurism, coming through in song titles, artwork and design, and of course in the music itself.

Karhunainen means ‘bear woman’. Release: 12th October 2007.
korpikansa




uusitalo

Wednesday, July 18, 2007

Ρέι



Πολύ πριν το stop-motion animation πάρει τη σημερινή μορφή του, και τα ψηφιακά εφέ γίνουν υποχείριο των κομπιούτερ, ο σταρ στο χώρο ήταν ο Ray Harryhausen. Με τα μέσα που είχε στα χέρια του ήταν απίστευτα όσα δημιουργούσε- η φιλμογραφία του περιλαμβάνει φιλμ όπως το ‘Mighty Joe Young’(το original), ‘The Beast from 20,000 Fathoms’, ‘It Came from Beneath the Sea’, ‘Earth vs. the Flying Saucers’, ‘20 Million Miles to Earth’, ‘The 7th Voyage of Sinbad’, ‘The 3 Worlds of Gulliver’, ‘Mysterious Island’, και το αριστούργημά του ‘Jason and the Argonauts’.

Στο ανωτέρω βίντεο υπάρχουν σκηνές από τις περισσότερες ταινίες στις οποίες έκανε ειδικά εφέ. Η επιρροή του υπήρξε μεγάλη ακόμα και για τους Γιαπωνέζους, στη δημιουργία του ‘Godzilla’.
Σε δύο από τα κορυφαία stop-motion animation film των τελευταίων ετών, στο ‘Corpse Bride’ του Tim Burton και στο ‘Wallace and Gromit’ του Nick Park εμφανίζεται ένα πιάνο μάρκας Harryhausen, ενώ στο ‘Monsters Inc.’ των Pete Docter και David Silverman υπάρχει ένα εστιατόριο με το ίδιο όνομα. Για την προσφορά του στο σινεμά πήρε Όσκαρ (When presenting Harryhausen with a special Academy Award, actor Tom Hanks told Harryhausen "Lots of people say Citizen Kane is the greatest film of all time... no way, it's Jason and the Argonauts!")

rayharryhausen.com
ray@imdb

note to self

Friday, July 13, 2007

the coldest season



Σαν χειμώνας μέσα στο καλοκαίρι- κι όμως πάνε δυο μήνες τώρα από τότε που πρωτοάκουσα το ‘The Coldest Season’, κι όλο με κάνει να ξεχνάω τι άλλο άκουσα φέτος κάθε φορά που το ακούω. Το έτερον ήμισυ των DeepChord, Rod Modell, κι ο Steve Hitchell (ιδιοκτήτης της Souldubsounds) δηλαδή οι Echospace, κυκλοφόρησαν στην Modern Love του Μάντσεστερ 4 12άιντσα, για την πιο ψυχρή περίοδο, σε 4 μέρη. Σαν να ακούς τον πιο παλιό δίσκο βινυλίου που υπάρχει, με κάθε λεπτομέρεια τα hiss και pops και κάθε μικροθόρυβό του περασμένα μέσα από dub φίλτρα, απόηχους από το Detroit, και την πιο βαθιά ambient που υπάρχει. Από το ‘Coldest Season-Part 2’, το abraxas.


dctrax.com

a bunch of links


ένα ωραίο μπλογκ.

Vote now.

¿ǝɯ pɐǝɹ noʎ op

soviet arcade games

πώς να ζεις σε ένα σπίτι, σαν εξώφυλλο των Yes.

Ads vs. reality.

Δύο animation του Terry Gilliam, από το 1968 και το 1974 αντίστοιχα: Storytimeκαι Miracle of Flight’.

Εναλλακτικές λύσεις για το σήμα των Ολυμπιακών του 2012.


most links from williamgibsonboard.com

Αυτό δεν είναι ένα φωτορεπορτάζ



















Ακόμα και για μας τους νεότερους, που όλα αυτά μας είναι αρκετά μακρινά.
Τρομερό υλικό. (Β’ Π.Π.)







eXTReMe Tracker